De ce am ajuns să urăsc dragostea ?

Căci omul îndrăgostit poate pleca în orice clipă, lăsând pe omul ce iubește să îi ducă dorul.Din primele momente în care omul a înțeles că scopul lui pe pământ nu se rezumă la singurătate, dragostea a început să fie din ce în ce mai căutată. Fiecare scriitor a scris despre dragoste, fiecare pictor a pictat o mică idilă de dragoste, la fel cum fiecare om, la un moment dat, a simțit cea mai imensă dragoste. Dar ce este dragostea de fapt și de ce toată lumea o caută fără a știi că drumul pe care îl parcurge nu este cel mai bine ales?16833080_1144167442348996_375611658_o.jpg

  Bună, eu sunt fatacuțigara, iar astăzi o să-ți spun de ce am ajuns să urăsc dragostea, dar prima dată vreau să te întreb pe tine ce este dragostea? Desigur, probabil te gândești ce fel de om mediocru își permite să întrebe un asemenea lucru, ce fel de om nu știe că dragostea este atunci când oferi celui de lângă tine tot ce ai fără a cere nimic în schimb; dragostea este acel sentiment care te face să vezi doar binele într-o persoana; dragostea este sentimentul care te face să vrei să trăiești o eternitate lângă un om și lista poate continua la nesfârșit.

   Dar ce este de fapt dragostea ? Dragostea prin simpla ei definiție este un amestec de emoții și stări hormonale, amestec declanșat de anumite criterii bine stabilite în subconștientul nostru, criterii de selecție despre care noi nu ne dăm seama în momentul în care ne îndrăgostim ”fără motiv”.De fapt, dragostea nu este altceva decât găsirea persoanei îndelung căutate de către creierul nostru.

   Despre dragoste se vorbește oriunde, în fiecare om zace o dragoste față de cineva, zace un egoism notoriu față de o altă persoană. Gândește-te la tine, mai exact la modul în care îți arăți dragostea și mai presus de dragoste, la modul în care lași egoismul să te cuprindă. Nu încerca să negi egoismul din tine, e acolo, răzbate în fiecare gest de dragoste pe car îl faci. Gândește-te la momentul în care ai avut o ceartă cu persoana de care ești îndrăgostit, în momentul în care persoana ar fi plecat i-ai fi spus ”nu pleca, eu te iubesc”? Egoismul tău acolo zace, în acel ”nu pleca” deoarece nu faptul că pleacă te întristează,ci faptul că o să rămâi cuprins de singurătate, că nu o să mai ai pe acel cineva aproape, indiferent dacă e mai bine sau nu așa. Când acelui om îi spui ”inima mea/dragostea mea/sufletul meu” egoismul tău se alimentează alarmant, pentru că ajungi în așa hal al disperării încât ai impresia că poți deține un om, un om liber să vină și să plece, liber să ia decizii fără tine. De-asta urăsc dragostea, pentru simplul fapt că te face sclavul propriilor sentimente false față de un om. În fond, dragostea nu e nimic altceva decât un miraj în deșertul disperării noastre de a găsi pe cineva care să ne fie alături. Dragostea e partea toxică a iubirii.

   Iubirea este acel sentiment necondiționat de timp și spațiu, necondiționat de factorii externi.Iubirea înseamnă respectare și apreciere, dar mai presus de toate iubirea înseamnă înțelegere.A înțelege un om în momentul în care vrea să plece, a respecta decizia lui și a dori ca el să fie fericit în continuare înseamnă iubire față de acel om.Dar oamenii care se iubesc nu pleacă, plecarea vine din dragoste, din continua căutare a dragostei, din continua luptă între corp și suflet. Așa că ai grijă la oamenii care vorbesc despre marea lor dragoste crezând că este de fapt marea lor iubire. 

   Eu te invit să iubești, să treci de la nevoia de dragoste la dragostea față de iubirea unui om.Te invit să nu te lași pradă dragostei trecătoare ci să clădești o iubire rezistentă.

9 gânduri despre “De ce am ajuns să urăsc dragostea ?

 1. ” Dar ce este de fapt dragostea ? Dragostea prin simpla ei definiție este un amestec de emoții și stări hormonale, amestec declanșat de anumite criterii bine stabilite în subconștientul nostru, criterii de selecție despre care noi nu ne dăm seama în momentul în care ne îndrăgostim ”fără motiv””

  Dragostea prin definitie nu este nimic din toate astea si in acelasi timp este totul. Cel ce poate descrie dragostea in cuvinte, inseamna ca nu a fost indragostit. Dragostea nu poate fi explicata si descompusa intr-o reteta, ca un bors de legume. Nu sunt doua linguri de sare si una de ulei. Dragostea este ceva unic si inimitabil care difera de la om la om. Pentru mine dragostea poate fi niste senzatii care pentru tine nu inseamna nimic. Dragostea nu poate fi explicata rational, iar cel care este suficent de rational pentru a da o explicatie, atunci nu este indragostit.
  Sti cum este primul fum de tigare dupa ce ai stat ceva timp fara tigari. Fumul acela flamand pe care-l simti pana in stomac? Senzatia ca lumea s-a oprit in acea secunda? Incepe cu asta cand te gandesti la dragoste…

  Apreciat de 2 persoane

  • Iti apreciez punctul de vedere, dar la fel cum tu ai o teorie despre dragoste, am si eu. Tocmai faptul ca dragostea nu poate fi explicata ne da posibilitatea de a alege ce e ea pentru noi. A fost o introducere care mie mi s-a parut plauzibila, nu insemna ca detin adevarul despre dragoste 🙂

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.