Cea mai mare temere a omului.

Dacă ai ai putea să pictezi cea mai minunată mască din lume pentru o sumă imensă de bani, ți-ai picta propria față ?tumblr_ma5n24kr9c1qeubbbo1_500

Bună, eu sunt fatacuțigara și la fel ca tine sunt o mască. De fapt, toată specia umană nu e altceva mai mult decât o adunătură de măști date jos doar în momentele de singurătate, dar înainte de a începe vreau să te întreb ceva : Tu ești mulțumit de masca pe care o porți ?

 Nu mă înțelege greșit, nu vreau să pară că îmi doresc să cataloghez oamenii, dar e vorba despre temerea ta, a mea, a fiecărui om pe care îl vezi pe stradă, în mașină, sau oriunde altundeva, vreau să vorbim despre temerile oamenilor care pozează drept fiind cei mai fericiți, temerile oamenilor care par a fi mai puternici decât orice, temerile oamenilor pe care nimic nu îi poate opri, temerile oamenilor plini de temeri.

Îți spuneam la început că și eu la fel ca tine sunt o mască, un om care afișează altora ceea ce dorește să creadă despre el, un om fără identitate printre miile de măști. Am putea asemăna viața cu un carnaval la care ia parte toată lumea distrându-se, dar realitatea începe când luminile se sting, când măștile se dau jos și rămâi tu singur cu tine. Ești singura persoană pe care nu o vei putea minți niciodată că ești bine, singura persoană care va simți fiecare lovitură luată din partea altora, dar toate acestea devin reale când dai masca jos, când stai noaptea și te gândești de ce trebuie să te prefaci, de ce lumea nu ar înțelege, de ce nu vrei să te obosești ?

Toate întrebările au un răspuns simplu, ne e frică ! Frica omului nu o reprezintă ceilalți oameni, ci mai cu seamă atitudinea lor. Alegem să purtăm măști din dorința de a ne face plăcuți, din dorința de a nu fi marginalizați de oamenii care fac același lucru.Alegem să uităm cine suntem pentru a fii iubiți de oamenii care nu știu cine sunt. Uităm de noi, dar viața tot cu noi trebuie să o trăim, iar momentele de sinceritate cu noi înșine zdrobesc temelia armoniei dintre cine suntem și cine părem a fi.

Temerea cea mai mare a omului o reprezintă el însuși– Față de tine nu vei putea ascunde niciodată ceea ce ești și ce simți. Față de tine nu vei putea minți că ești bine. Față de tine masca pe care o porți nu are niciun efect. Ești singurul om care o să trăiască o viață întreagă alături de tine și ești singurul om pe care îl neglijezi fără să îți dai seama. Temerea ta ești tu, temerea ta este ceea ce ești și nu ai curaj să arăți lumii, temerea ta este ceea ce tu crezi că alții nu vor aprecia la tine, temerea ta cea mai mare este teama de eșec față de tine.

Ca orice ființă socială, ai nevoie de confirmare, de materializarea faptului ca te poți integra într-un grup. Porți o mască, o armă care pe termen lung va distruge tot ce ai construit. Porți o mască care te apără de ceilalți, dar te aruncă în bătălii aprige cu tine. Porți arma care îți va distruge încrederea definitiv, porți o proiecție a gândurilor și opiniilor persoanelor care te înconjoară…porți o minciună.

Alege să nu-ți mai fie frică de tine, alege să dai jos masca și scutul care blochează ceea ce ești tu de fapt…alege să fii tu, iar dacă ceilalți nu vor rezona cu tine, amintește-ți că unui om îi trebuie o doză de curaj pentru a arăta cine e cu adevărat și o doză de nebunie pentru a duce până la capăt operațiunea, iar oamenii nebun de curajoși sunt minunați . Tu ești un om minunat, nu lăsa o mască să ascundă asta !

2 gânduri despre “Cea mai mare temere a omului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.